sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Metallia ja Mozartia

Lauantaina vietettiin pikkusiskon kanssa iltaa Hevimestassa, jonka olin kahden aikaan yöllä valmis julistamaan Oulun parhaaksi baariksi. Tähän vaikuttivat ihanan sosiaalinen karaokehuone ja se, että törmäsin paikassa jostain onnenkantamoisesta ainoihin tuttuihini Oulusta, mikä varmisti hyvän seuran aamuneljään asti.

Lauloin Wish I had an angelin duettona miehen kanssa, jolle laulu oli vakava asia ja joka rypisti karaokeluettelon välistä löytyneen "se joka lukee tämän, on homo" -lapun palloksi. Myöhemmin mikrofoni tarttui käteen hoilottaessani rempseiden paikallistyttöjen kanssa mm. Tehosekoitinta ja pikkusiskon kanssa Mamban Lauantai-illan ironisesti ja eläytyen. Onneksi porukka ei ollut turhan ronkelia, vaan yhtyi jopa taustakuoroksi. Taas jaksoin ihmetellä sitä, miten musiikki - jopa Mamba - yhdistää ihmisiä.
 
Oli mahtavaa päästä vihdoin viihteelle ja vielä paikkaan, jossa oli hyvä henki ja nimestään huolimatta monenlaisen musiikin ystäviä. Hevimestassa on muuten myös jammailutila, jossa soittimia löytyy halukkaille aina bongorummuista pianoon - ai että! Jammailutila oli niin suosittu, ettei soitinten äärille päästy, ensi kerralla täytyy rynnätä sinne vähän aikaisemmin.


Perjantaina käytiin siskon kanssa katsomassa Oulun kaupunginteatterissa Amadeus, joka jätti aivan sanattomaksi. Siinä osuivat kyllä kaikki osa-alueet niin nappiin kuin vain mahdollista. Aihe on jo itsessään niin mahtipontinen, että siitä saisi helposti mauttoman, mutta kaikki oli tehty tyylillä ja taidolla. Mozartin ja Salierin näyttelijät onnistuivat välittämään hahmonsa perimmän luonteen. Moniääninen livekuoro, puvustus ja lavastus, ai ai, kyllä siinä pientä ihmistä hemmoteltiin niin että koko ajan meni jossain päin kehoa kylmät väreet.





Viimeiseksi, koska mun mielestä sananvapaus on ihan jees:

Viski. Viski, viski, viski, viski, viskiviskiviskiviskiviski.

Viina ja olut ja siideri ja viini, mutta etenkin viski, viskishotit, viski jäillä, viski ilman jäitä, viskikola, viskipepsi, viskilasi, viskipullo, viskitaskumatti - ja viskibasso.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti